Select Page

Pienyrityksen kesäpäivä: Strategiaa, kartinkia ja grillausta Tampereella

Miltä pienyrityksen strategiapäivä yhdistettynä kesäjuhliin voisi näyttää? Ajatelin jakaa nettilasku.fi -tiimin päivän konseptin, joskos tästä olisi hyötyä samanlaisessa tilanteessa olevalle toimareille ja muille tapahtumansuunnittelijoille.

All-Remote firman kesätapahtuma, etänä?

Ei sentään. Vaikka lähes päivittäin keskustelemme videoyhteyden kautta, joskus myös työn ulkopuolisista asioista, kasvotusten tapaaminen voittaa virtuaalisen kanssakäymisen selkeästi. Suunnittelimme tapahtuman paikan ja ajan niin, että suurin osa meistä pääsi paikalle. Korona tilanne mietitytti. Koska kuitenkin rajoitukset oli purettu, ja näytti siltä että virusta ei ollut enää liikkeellä, päätimme järjestää tämän 10 henkilön tapahtuman. 

Ydintiimimme kesäjuhlat järjestettiin Tampereella, josta löytyi hyvä paikka. Samasta paikasta sai kokoustilat, toimintaa (Karting), sauna jälkipeliä varten ja grillausmahdollisuudet. Meidän kokemuksesta voin suositella Motorspacea Tampereen alueen yrityksille.

Tämä tapahtuma oli merkityksellinen myös siksi, että se oli ensimmäinen minkä itse järjestin. Pääsin vihdoin tapaamaan tiimiläiset ihan kasvotusten. Oli tärkeää päästä keskustelemaan ja  tutustumaan ihmisiin syvemmin, kun itse rekryprosessikin meni täysin etänä (katso Optio-lehden juttu aiheesta). Nettilasku on yrityksenä myöskin “all-remote”. Meillä on työntekijöitä useassa kaupungissa, mutta toimistoa ei missään. 

Kotitehtäviä Kesätapahtumaan?

Tarkoituksena oli yhdistää tiimipäivään yrityksemme uuden strategian läpikäynti. Olemme vaiheessa, jossa investoimme tuotteeseen ja laajentumiseen ja taustalla on ollut parin kuukauden ajan tuote- ja strategiapalavereita ristiin rastiin. Olin yhdistänyt käymämme asiat yhteen kalvosettiin, joka oli tarkoitus käydä lävitse koko porukalla. Kotitehtävänä oli pari yksilötason taustoitusta.

ARVOT: 
Jokaisen pitää seistä tiimin arvojen takana. Jarkolta tuli hyvä ajatus kysyä: “Mitkä olisivat ne kolme arvoa jotka valitsisit, jos sinä perustaisit oman yrityksen?”  Näin kysyttynä joutuu valitsemaan ne tärkeimmät. 

SWOT:
Toinen yksilötehtävä oli tehdä omasta näkökulmasta SWOT-analyysi, eli simppeli nelikenttä, jossa kirjataan 1-5 Vahvuutta (Strengts) ja Heikkoutta (Weaknesses) sisäisestä näkökulmasta, ja sitten katsotaan markkinaa/ulkoista puolta ja listataan Mahdollisuudet (Opportunities) ja Uhat (Threads). Yksilöinä tehtynä se paljastaa eri näkökulmia yrityksen tilasta (johto, asiakaspalvelu, myynti/markkinointi, tuotekehitys). 

Pienyrityksen kesätapahtuma, Nettilasku.fi:n versio kesällä 2020

Strategiatyötä nettilasku.fi porukalla

Juhlimme kesää ja kesälomien aloitusta kesäkuun lopulla ja varmasti yhtenä kuumimmista päivistä. Aamupäivällä kävimme keskustellen laajasti lävitse yrityksen kasvustrategiaa.  Arvokeskusteluissa löysimme selvästi muutaman yhteisen tekijät, joista sanoitamme yhteiset arvomme. Keskustelu pitkän tähtäimen visiosta ja mitä se tarkoittaa yritykselle, se on tärkeä yhteisen päämäärän hahmottamisessa. Markkinatilanne ja miten me siinä parjäämme on hyvä päivittää kaikkien mieleen ajoittain. Kilpailuvaltistamme pienyrityksen parhaaksi taloushallintotyökaluksi löydät lisää tästä blogista, jossa käsitellään ulkopuolista markkina-analyysiä asiasta.

SWOT osuudessa jokainen kertoi omasta analyysistään muille, ja itse koin sen erittäin kiinnostavaksi. Heikkouksista löytyy suoraa sisältöä tulevaan tekemiseen roadmapille ja Uhista pystyimme löytämään tavat, joilla ne siirretään Mahdollisuuksiksi.

Aamupäivän lopuksi pääsimme työstämään strategiset tavoitteet käytännön toimiksi. Lyhyen työpajan aikana eri osa-alueilla työskentelevät henkilöt kirjasivat OKR (Esim täältä lisää tietoa OKR:stä) “Key Results” ja Initiativet ylös. Tämä “työ”-osuus oli minusta erittäin antoisa. Yhdessä strategiatyötä tehden ja sitä määrittäen saadaan yhdistettyä samaan tapahtumaan yhteinen tekeminen, strategian jalkautus, kommunikointi ja motivointi!

Työstä tiimiytymiseen

Nettilasku tiimi ja KartinkiKarting kisalla haimme nälkää iltapäivän grilliherkkuihin. Olemme kilpailuhenkinen ryhmä, joten keulaan oli tungosta. Myönnän, että saatoin muutaman kerran ehkä tönäistä edessä/sivussa olevia, mutta voitto tuli silti puhtaasti nopeimmalle 😉 

nettilasku grillaa tiimilläKartingkisassa tuli totisesti hiki ja pääsimmekin ajon jälkeen suoraan Saunaan. Taustalla laitoimme grillin kuumaksi ja valmistelimme grillattavat valmiiksi. Iltapäivä kuluikin mukavasti syödessä ja keskustelellessa – ehkä sitä perinteisempää kesäjuhlien toimintaa.  

On todella tärkeää, että tapahtumasta löytyy reilusti aikaa päästä syvemmin keskustelemaan ja tutustumaan jokaisen kanssa erikseen.

Iltapäivän aikana kävimme vielä lävitse Franciscon tekemät markkinatutkimukset Etelä- Euroopan maista -erittäin mielenkiintoisia mahdollisuuksia josta lisää myöhemmin. 

Alla vielä Franciscon mietteet päivästä toisella kotimaisella:

Francisco nettilasku työntekijä“The summer gathering was a great experience for me to get to know the team. We had the opportunity to share our thoughts and progress so far and still have a lot of fun. It also demonstrated how our goals and vision for Nettilasku are aligned.”

Mukavaa kesää ja kesälomaa tiimiläisille ja kaikille asiakkaillemme!

Tommi

Ota nettilasku-sovellus käyttöön!

  • 1. Rekisteröity
  • 2. Lisää täydentävät tiedot
  • 3. Aktivoi haluamasi toiminnot